Η Μηχανή Μετα-Αναζήτησης Muse-Search επιτρέπει την ταυτόχρονη αναζήτηση στις ηλεκτρονικές πηγές του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, στο Συλλογικό Κατάλογο και σε επιλεγμένες ιστοσελίδες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να αναβαθμιστεί ώστε να παρέχει προσωποποιημένες υπηρεσίες κατανεμημένης αναζήτησης και ανεύρεσης πληροφοριών από ποικίλες πηγές επιστημονικής πληροφόρησης (βιβλιογραφικούς καταλόγους, ιδρυματικά αποθετήρια, ψηφιακές βιβλιοθήκες των ιδρυμάτων-μελών της κοινοπραξίας, συνδρομητικές πηγές και πηγές πληροφόρησης ελεύθερης πρόσβασης).
Πιο αναλυτικά, τo Muse-Search μπορεί να συνδέσει όλες τις πηγές intranet ή τις εξωτερικές συνδρομές μιας βιβλιοθήκης κάτω από ένα κοινό interface. Μπορεί να αναζητήσει ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές πηγές πληροφοριών παρέχοντας πλήρη, ενοποιημένα και άριστης ποιότητας αποτελέσματα σε στελέχη που ασχολούνται με τη διαχείριση της γνώσης, με τη διαμόρφωση στρατηγικής, με την συγκριτική αξιολόγηση ανταγωνιστικών προϊόντων, καθώς και κάθε στέλεχος ή ερευνητή που θέλει να έχει σύνθετη πληροφόρηση από πολλές πηγές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το MuseSearch βελτιώνει την παραγωγικότητα των χρηστών, των ερευνητών και όλων όσων ασχολούνται με τη γνώση, επιτρέποντας την ανακάλυψη, πρόσβαση, ολοκληρωμένη έρευνα και ανάκτηση των σωστών πληροφοριών και υπηρεσιών από διαφορετικές απομακρυσμένες πηγές , χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο interface και με μια μόνο αναζήτηση. Το MuseSearch επικοινωνεί με τους στόχους του μέσω connectors που συνιστούν την MuseGlobal Source Library, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς. Σήμερα η MuseGlobal Resource Library περιλαμβάνει Source Packages για τις ακόλουθες πηγές-στόχους: 5.000 Databases, 182 βιβλιοθήκες, 12 Συστήματα Αυτοματοποίησης Βιβλιοθηκών, 4 Circulation & Patron Information Systems, 3 ILL Systems, 26 Web engines, 16 e-Commerce Systems, 4 Content Management Systems.
Επίσης επικοινωνεί με περισσότερες από 50 Ελληνικές Βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων που είναι διαθέσιμες μέσω Internet, όπως: Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και άλλες πηγές (OPAC’s).