Ανακοινώσεις


Συμφωνία ΣΕΑΒ με εκδότη Wolters Kluwer για πρόσβαση στα περιοδικά της Kluwer Law Online

Περιγραφή: 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΣΕΑΒ εξασφάλισε την πρόσβαση στο τρέχον πλήρες κείμενο των 30 περιοδικών της Wolters Kluwer - Kluwer Law International καθώς και στο σύνολο των παλαιών τόμων και τευχών αυτών μέσω της πλατφόρμας Kluwer Law Online. H Kluwer Law Online παρέχει μια συλλογή από 30 περιοδικά, τα οποία επικεντρώνονται σε βασικές πτυχές του διεθνούς δικαίου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Μάρτιος 12, 2024

Οργάνωση βιβλιοθήκης Γυμνασίου Αγιάσου

Περιγραφή: 

Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 μέλη του προσωπικού της Βιβλιοθήκης από το Παράρτημα Μυτιλήνης συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους μαθητές του Γυμνασίου Αγιάσου, αυτή τη φορά στο σχολείο τους, με σκοπό τη συμβουλευτική καθοδήγηση για την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Μάρτιος 12, 2024

Βιβλιοθήκη: 


Σεμινάριο για ερευνητές/τριες - Wiley

Περιγραφή: 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας Ανοικτής Πρόσβασης (ΑΠ) που έχει υπογράψει ο ΣΕΑΒ με τον εκδοτικό οίκο Wiley, πρόκειται να διεξαχθούν δύο δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια που αφορούν τη διαδικασία δημοσίευσης μιας εργασίας. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η αποσαφίνηση αυτής της διαδικασίας – από την επιλογή του περιοδικού και την υποβολή της εργασίας, μέχρι και την κάλυψη του κόστους δημοσίευσης σε καθεστώς ΑΠ από τον ΣΕΑΒ – για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Μάρτιος 12, 2024

Δοκιμαστική πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία του De Gruyter

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημερώνει τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας ότι μετά από διαπραγματεύσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) με τον εκδοτικό οίκο De Gruyter, έχει εξασφαλισθεί, τρίμηνη περίοδος δωρεάν δοκιμαστικής χρήσης (trial) της εκτενούς συλλογής ηλεκτρονικών βιβλίων του προαναφερθέντος εκδοτικού οίκου. Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από περισσότερα από 160.000 ηλεκτρονικά βιβλία από 56 συνεργαζόμενους εκδότες, συμπεριλαμβανομένου και του University Press Library.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Δευτέρα, Ιανουάριος 29, 2024

Επίσκεψη μαθητών στο Παράρτημα Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης

Περιγραφή: 

Την Πέμπτη, 21-12-2023, οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο οργάνωσης της σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Αγιάσου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Η ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης έγινε από την βιβλιοθηκονόμο κυρία Καλλιόπη Τσιλικλή, η οποία αρχικά μίλησε για την ιστορία του Πανεπιστημίου και τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια έδωσε χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο ταξινόμησης, καταχώρησης, εύρεσης και δανεισμού βιβλίων, συγγραμμάτων και ποικίλου εντύπου υλικού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024

Έναρξη δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση CNKI Express

Περιγραφή: 

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), παρέχεται στις χρήστριες και τους χρήστες των Βιβλιοθηκών που είναι μέλη του, η δυνατότητα εξάμηνης δοκιμαστικής χρήσης της βάσης China National Knowledge Infrastructure (CNKI) που είχε αναπτυχθεί από το Tsinghua University.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024

Έγκριση σύναψης σύμβασης με τον εκδότη DeGruyter

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημερώνει τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών έχει συμπεριλάβει στους όρους ανανέωσης της σύμβασης του με τον εκδότη DeGruyter για το έτος 2024, την δυνατότητα δημοσίευσης σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης 35 συνολικά επιστημονικών άρθρων.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2024


Ενημέρωση για δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση Statista Marketing Material

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), ενημερώνει την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για την δυνατότητα δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση Statista Marketing Material.

Η δοκιμαστική πρόσβαση θα παρέχεται έως την 31η-12-2023.

Περισσότερες πληροφορίες για την βάση και οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτήν, υπάρχουν στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) που ακολουθεί.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Statista Campus License

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Πέμπτη, Οκτώβριος 19, 2023

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού κατά την χειμερινή περίοδο του Ακαδημαϊκού Έτους 2023-24

Περιγραφή: 

Το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού στα Παραρτήματα της Βιβλιοθήκης έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 διαμορφώνεται ως εξής:

Παράρτημα Μυτιλήνης
Δευτέρα, Πέμπτη: 8:00 - 20:00
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 8:00 - 15:30

Παράρτημα Χίου
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:30 - 15:00
Τετάρτη: 8:30 - 18:00

Παράρτημα Σάμου
Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 8:00 - 16:00
Τετάρτη: 8:00 - 19:00
Πέμπτη: 8:00 - 18:00

Παράρτημα Ρόδου
Δευτέρα - Παρασκευή: 7:30 - 19:00

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 29, 2023

Σελίδες