Αποδημία Κ.Μ. Σοφούλη

Περιγραφή: 

Έφυγε σήμερα, (24/01/2020), από την ζωή, ο Καθηγητής Κ.Μ.Σοφούλης, Ιδρυτής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώτος Επόπτης της Βιβλιοθήκης του.

Τρέφοντας απεριόριστη αγάπη για τις Βιβλιοθήκες και τα βιβλία και έχοντας ως motto την ρήση του Shelby Foote, “A university is just a group of buildings gathered around a library” κατέβαλλε, παρά τα πολλά άλλα καθήκοντά του, άοκνες προσπάθειες για να ανελιχθεί η νέο ιδρυθείσα τότε Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε μια άρτια οργανωμένη Βιβλιοθήκη, η οποία, πέρα από την ακαδημαϊκή της αποστολή, θα διαδραμάτιζε και τον ρόλο της πολιτισμικής Κιβωτού των νησιών του Αιγαίου.

Ο αείμνηστος Κ.Μ.Σοφούλης, παρακολουθούσε πάντοτε τις δράσεις της Βιβλιοθήκης  ακόμη και μετά την συνταξιοδότησή του και της ενεπιστεύθηκε το 2018 και μέρος της προσωπικής του συλλογής βιβλίων.

Με την ευχή και ελπίδα, οι συνθήκες να επιτρέψουν να παραμείνει ζωντανό το όραμά του για την αποστολή της, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποχαιρετά και αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Επόπτη της.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Παρασκευή, Ιανουάριος 24, 2020