Πρόσβαση στα Παραρτήματα


Η Κεντρική Υπηρεσία Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει έδρα την Μυτιλήνη και στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο το Κομνηνάκειο Κτίριο.

Διεύθυνση: 

Κομνηνάκειο Κτίριο
Κομνηνάκη 45, ΤΚ: 81131
Μυτιλήνη, Λέσβος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στην Κεντρική Υπηρεσία της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
• Από το αεροδρόμιο προς την ΚΥ Βιβλιοθήκης:
Η Κεντρική Υπηρεσία της Βιβλιοθήκης απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης». Η πρόσβαση με όχημα γίνεται μέσω της παραλιακής οδού, που επεκτείνεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου και ενώνεται με την οδό Π. Κουντουριώτου (προκυμαία Μυτιλήνης). Υπάρχει τακτική σύνδεση αεροδρομίου-κέντρου Μυτιλήνης με αστικό λεωφορείο (γραμμή Αεροδρόμιο-Πλατεία Σαπφούς)

• Από το λιμάνι προς την ΚΥ Βιβλιοθήκης:
Η Κεντρική Υπηρεσία της Βιβλιοθήκης απέχει περίπου 500 μέτρα από το επιβατικό λιμάνι Μυτιλήνης και είναι εύκολη η πρόσβαση με τα πόδια (περίπου 5 λεπτά) μέσω της οδού Π. Κουντουριώτου (προκυμαία Μυτιλήνης).


Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης στεγάζεται σε κτίριο στη διεύθυνση Ίμβρου 3.

Διεύθυνση: 

Ίμβρου 3, ΤΚ: 81131
Μυτιλήνη, Λέσβος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στο Παράρτημα Μυτιλήνης της Βιβλιοθήκης:
• Από το αεροδρόμιο προς το Παράρτημα Μυτιλήνης:
Το Παράρτημα Μυτιλήνης απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης». Η πρόσβαση με όχημα γίνεται μέσω της παραλιακής οδού, που επεκτείνεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου και ενώνεται με την οδό Π. Κουντουριώτου (προκυμαία Μυτιλήνης). Υπάρχει τακτική σύνδεση αεροδρομίου-κέντρου Μυτιλήνης με αστικό λεωφορείο (γραμμή Αεροδρόμιο-Πλατεία Σαπφούς)

• Από το λιμάνι προς το Παράρτημα Μυτιλήνης:
Το Παράρτημα Μυτιλήνης απέχει περίπου 500 μέτρα από το επιβατικό λιμάνι Μυτιλήνης και είναι εύκολη η πρόσβαση με τα πόδια (περίπου 5 λεπτά) μέσω της οδού Π. Κουντουριώτου (προκυμαία Μυτιλήνης).


Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Χίου συστεγάζεται στο Μιχάλειο Κτίριο στη Χίο.

Διεύθυνση: 

Μιχάλων 8, ΤΚ: 82132
Χίος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στο Παράρτημα Χίου της Βιβλιοθήκης:
• Από το αεροδρόμιο προς το Παράρτημα Χίου:
Το Παράρτημα Χίου απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένα Χίου «Όμηρος». Η πρόσβαση με όχημα γίνεται δια μέσου των παραλιακών οδών Κονταρίου-Λεωφόρου Ενώσεως-Μιχαήλ Λιβανού που καταλήγουν στη Λεωφόρο Αιγαίου (προκυμαία Χίου – αριστερά στο ύψος οδού Σουρή).

• Από το λιμάνι προς το Παράρτημα Χίου:
Το Παράρτημα Χίου απέχει περίπου 800 μετρά από το επιβατικό λιμάνι Χίου και είναι εύκολη η πρόσβαση με τα πόδια (περίπου 10 λεπτά) μέσω της Λεωφόρου Αιγαίου (προκυμαία Χίου).


Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Σάμου βρίσκεται στο Καρλόβασι Σάμου και στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο του 1903 το Χατζηγιάννειο Παρθεναγωγείο.

Διεύθυνση: 

Χατζηγιάννειο Κτίριο
Βλιάμου 21, ΤΚ: 83200
Νέο Καρλόβασι, Σάμος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στο Παράρτημα Σάμου της Βιβλιοθήκης:
• Από το αεροδρόμιο προς το Παράρτημα Σάμου:
Το Παράρτημα Σάμου απέχει περίπου 34 χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένα Σάμου «Αρίσταρχος». Η πρόσβαση με όχημα γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Βαθιού-Καρλοβάσου.

• Από το λιμάνι προς το Παράρτημα Σάμου:
Το Παράρτημα Σάμου απέχει περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το επιβατικό λιμάνι Καρλοβάσου και περίπου 40 χιλιόμετρα από το επιβατικό λιμάνι Βαθιού (πρόσβαση μέσω εθνικής οδού Βαθιού-Καρλοβάσου).


Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Ρόδου βρίσκεται στην Πόλη της Ρόδου στα κτίρια που στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα οποία οικοδομήθηκαν την εποχή της Ιταλοκρατίας και συγκεκριμένα στον Α΄ όροφο του κτιρίου «Κλεόβουλος».

Διεύθυνση: 

Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, ΤΚ: 85132
Ρόδος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στο Παράρτημα Ρόδου της Βιβλιοθήκης:
• Από το αεροδρόμιο προς το Παράρτημα Ρόδου:
Το Παράρτημα Ρόδου απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας». Η πρόσβαση με όχημα γίνεται μέσω των επαρχιακών οδών που συνδέουν το αεροδρόμιο με την πόλη της Ρόδου.

• Από το λιμάνι προς το Παράρτημα Ρόδου:
Το Παράρτημα Ρόδου απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το επιβατικό λιμάνι Ρόδου.


Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Σύρου στεγάζεται στον πρώτο όροφο του ανακατασκευασμένου κτιρίου του πρώην Βυρσοδεψείου Κορνηλάκη, δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της Ερμούπολης.

Διεύθυνση: 

Ηρώων Πολυτεχνείου 98, ΤΚ: 84100
Ερμούπολη, Σύρος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στο Παράρτημα Σύρου της Βιβλιοθήκης:
• Από το λιμάνι προς το Παράρτημα Σύρου:
Το Παράρτημα Σύρου απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το επιβατικό λιμάνι Σύρου. Η πρόσβαση με όχημα γίνεται διαμέσου των οδών Ακτή Γεωργίου Α΄-Μανδηλαρά-Ηρώων Πολυτεχνείου. Υπάρχει σύνδεση ανά 20 λεπτά με δωρεάν λεωφορείο από και προς το κέντρο της Ερμούπολης (στάση «Σείριος»).


Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Λήμνου βρίσκεται στη Μύρινα και στεγάζεται στο ισόγειο του Κυδάδειου κτιριου.

Διεύθυνση: 

Κυδάδειο Κτίριο
Καρατζά 24, ΤΚ: 81400
Μύρινα, Λήμνος

Πρόσβαση: 

Οι παρακάτω οδηγίες πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να κατευθυνθείτε στο Παράρτημα Λήμνου της Βιβλιοθήκης:
• Από το αεροδρόμιο προς το Παράρτημα Λήμνου:
Το Παράρτημα Λήμνου απέχει περίπου 18 χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένας Λήμνου «Ήφαιστος». Η πρόσβαση με όχημα γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Μούδρου-Μύρινας.

• Από το λιμάνι προς το Παράρτημα Λήμνου:
Το Παράρτημα Λήμνου απέχει περίπου 700 μέτρα από το επιβατικό λιμάνι Μύρινας και είναι εύκολη η πρόσβαση με τα πόδια (περίπου 8 λεπτά).