All News


Δοκιμαστική περίοδος χρήσης ηλεκτρονικής βάσης Shipping Intelligence Network διάρκειας ενός μηνός (έναρξη από 7/7/2020)

Description: 

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει από 7/7/2020 δοκιμαστική περίοδο διάρκειας ενός μηνός στη ηλεκτρονική βάση Shipping Intelligence Network.

Για να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική βάση μπορείτε να δημιουργήσετε προσωπικό λογαριασμό μέσα από το δίκτυο του Ιδρύματος ακόλουθώντας τις παρακάτω οδηγίες του διαθέτη:

Publication Date: 

Tuesday, July 7, 2020

Τρόπος λειτουργίας Βιβλιοθήκης από 6/7/2020

Description: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενημερώνει τους χρήστες της ότι, σύμφωνα με την απόφαση 44/30.06-01.07.2020 του Πρυτανικού Συμβουλίου, θα μπορούν από Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020,  να επιστρέφουν ή να δανείζονται βιβλία από την συλλογή της, μετά από προ συνεννόηση με το προσωπικό του οικείου Παραρτήματος.

Publication Date: 

Friday, July 3, 2020

COVID 19 - Οι Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες πάντα δίπλα στις κοινότητές τους

Description: 

Στον καιρό του COVID-19, οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των Πανεπιστημίων υπό πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες για όλους. Την περίοδο αυτή που τα φαινόμενα της πανδημίας φαίνεται να αποκλιμακώνονται, ανασυγκροτούμαστε και αναφέρουμε στις Διοικήσεις μας το έργο μας κατά την περίοδο που ήμασταν κλειστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτή είναι μια μικρή σύνοψη των όσων συλλογικά καταφέραμε.

Publication Date: 

Tuesday, May 26, 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο για τα ηλεκτρονικά μαθήματα που παρέχονται δωρεάν από την ΙΕΕΕ

Description: 

Στο πλαίσιο της πολυετούς και άψογης συνεργασίας του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) με τον εκδότη IEEE και με αφορμή τη δωρεάν πρόσβαση στη συλλογή ηλεκτρονικών μαθημάτων του (IEEE elearning) προκειμένου να υποστηριχθεί η άμεση μετάβαση του πανεπιστημίου στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στο webinar με τίτλο: “Access the eLearning library on IEEE Xplore - Webinar for Greece” που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στις 16:00 μ.μ.

Publication Date: 

Wednesday, May 13, 2020

Ενημέρωση σχετικά με την πρόσβαση μέσω ιδρυματικού λογαριασμού (shibboleth)

Description: 

Σας ενημερώνουμε για την ενεργοποίηση της πρόσβασης μέσω ιδρυματικού λογαριασμού (shibboleth) στον εκδότη Institute of Physics (IOP), στην πλατφόρμα του nature του εκδότη Springer Nature και για τους εκδότες Wiley και Taylor & Francis.

Συγκεκριμένα:

- Για το Institute of Physics (IOP):

Publication Date: 

Wednesday, May 13, 2020

Αλλαγή τρόπου πρόσβασης μέσω ιδρυματικού λογαριασμού (shibboleth) στην πλατφόρμα Springerlink του Springer-Nature

Description: 

Σας ενημερώνουμε, για μια αλλαγή στην πρόσβαση μέσω ιδρυματικού λογαριασμού (shibboleth) στην πλατφόρμα Springerlink του εκδότη Springer Nature και λόγω των τεχνικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με κάποια ιδρύματα λόγω της ενσωμάτωσης των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα,

Publication Date: 

Tuesday, May 5, 2020

Cambridge University Press - Δωρεάν περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Description: 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μετά από επικοινωνία του ΣΕΑΒ με τον εκδοτικό οίκο Cambridge University Press, τα μέλη του ΣΕΑΒ έχουν πρόσβαση (χωρίς να χρειάζεται το κάθε ίδρυμα ξεχωριστά να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια) στο υλικό που διαθέτει ο εκδότης προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της επιστημονικής κοινότητας για την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου του COVID-19.

Publication Date: 

Wednesday, April 29, 2020

Συμβολή ΣΕΑΒ στην υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της έρευνας

Description: 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), με έδρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επί 20 συναπτά έτη παρέχει πρόσβαση σε ξενόγλωσσο ηλεκτρονικό περιεχόμενο (ηλεκτρονικά βιβλία, ηλεκτρονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων) διεθνών, αναγνωρισμένων επιστημονικών εκδοτών. Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας της χώρας και στηρίζεται ανελλιπώς σε ετήσια βάση από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Publication Date: 

Monday, April 27, 2020

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας εύχεται Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία!

Description: 

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας εύχεται Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία!

Publication Date: 

Wednesday, April 15, 2020

Ενημέρωση για τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης υλικού στα online μαθήματα βάσει της νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας

Description: 

Σύντομη ενημέρωση σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης υλικού από τους/τις διδάσκοντες/ουσες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα online μαθήματα βάσει της νομοθεσίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Α. Προϋποθέσεις για την χρήση υλικού που χρησιμοποιείται σε οnline μαθήματα

Το υλικό (δηλαδή κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται σε κάποια μορφή) που οι διδάσκοντες/ουσες χρησιμοποιούν στα μαθήματά τους, μπορεί να διακριθεί στις εξής κατηγορίες:

Publication Date: 

Monday, April 13, 2020

Pages