Προβολές στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Description: 

Στη συνέχεια του αφιερώματος μας με θέμα την αυτο–οργάνωση για την υπεράσπιση κοινωνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, φυλετικών και άλλων ζητημάτων αυτή
την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00 (ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ) θα προβάλουμε την ταινία:

Pride

Κωμωδία 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119'

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάθιου Γουόρτσας με τους: Μπιλ Νάι, Ιμέλντα Στάντον, Ντόμινικ Γουέστ, Πάντι Κονσιντάιν

Στο Λονδίνο του 1984 μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων. Όταν όμως τα μέλη της χρειαστεί να μεταβούν στην Ουαλία για να συναντήσουν τους απεργούς, θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενα.

Συνοπτική κριτική
Χιούμορ, κοινωνική ευαισθησία, καλογραμμένοι χαρακτήρες και καλοδεχούμενη αφέλεια σε μια πολιτική κωμωδία της βρετανικής σχολής. Λιγότερο κωμικό και σεναριακά συμπαγές από το «Άντρες με τα Όλα τους», έχει την ίδια ζεστή και συμπονετική ματιά απέναντι σε έναν κόσμο που αναζητά απεγνωσμένα την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση. Προτερήματα που του χάρισαν ένα BAFTA, μια υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας και τον Queer Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών.
Από το http://www.athinorama.gr/cinema/movie.aspx?id=10048390:

Το PRIDE ένας φόρος τιμής στην μέχρι τώρα άγνωστη , αλλά αξιοσημείωτη συμμαχία μεταξύ Ουαλών μεταλλωρύχων και λονδρέζων λεσβιών και γκέι αντρών.
Είναι μια απολαυστική, καλοφτιαγμένη, μια ταινία που σε ανεβάζει ψυχικά αν και συμβαίνει σε μια σκοτεινή περίοδο της Βρετανικής ιστορίας.
Είναι μια πολιτική ταινία, με την καλύτερη έννοια: είναι για ανθρώπους που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, ένα θέμα το οποίο έχει μακριά ιστορία στον αγγλικό κινηματογράφο, τουλάχιστον από το φανταστικό of PASSPORT TO PIMLICO (1949) μέχρι το βασισμένο σε πραγματικό γεγονός MADE IN DAGENHAM (2010).
Από το http://www.imdb.com/title/tt3169706/?ref_=nv_sr_4

Παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας ώστε να μη ενοχλούνται οι υπόλοιποι θεατές και μην ξεχνάτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο κοντινό χώρο στάθμευσης.

Σας περιμένουμε

Date: 

21 Oct 2015

Programme Status: 

Library: 

Topics: