Έκθεση ζωγραφικής Ευγενί Φίλιου "Να έχουμε μιαν άνοιξη..." στο Παράρτημα Μυτιλήνης:

Περιγραφή: 

Έκθεση ζωγραφικής Ευγενί Φίλιου "Να έχουμε μιαν άνοιξη..."

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3 - Μυτιλήνη

Η Ευγενί Φίλιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Από το 2003 κατοικεί και εργάζεται στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, οικονομικό τμήμα των ΤΕΙ Αθηνών.

H ζωγραφική υπάρχει στις πρώτες μνήμες της ζωής της. Η εικαστική της αναζήτηση την οδήγησε να μαθητεύσει σε καλλιτεχνικά εργαστήρια στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη, δίπλα σε καταξιωμένους ζωγράφους.

Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις από το 1993, σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει υπάρξει μέλος εικαστικών συλλόγων. Έστησε την πρώτη της ατομική έκθεση το 1999 στον Πειραιά και συνέχισε με άλλες 8 παρουσιάσεις σε Αθήνα και Μυτιλήνη. Αγαπημένα της υλικά είναι το λάδι και τα χρωματιστά μολύβια, με τα οποία βρίσκει το δρόμο της έκφρασης κυρίως ζωγραφίζοντας εκ του φυσικού.

Ιδιαίτερη έμφαση στο εικαστικό της έργο των τελευταίων χρόνων έχουν τα αρχοντικά της Λέσβου με κυριότερο πρωταγωνιστή το ξενοδοχείο “Σάρλιτζα Παλλάς", που της άσκησε έντονη επιρροή, η οποία αποτυπώνεται στο βιβλίο “Εν Σάρλιτζα σε προσμένω με στίχο και χρώμα”.

Ημερομηνία: 

3 Απρ 2017 εώς 31 Μάιος 2017

Εικόνα: 

Έκθεση ζωγραφικής Ευγενί Φίλιου "Να έχουμε μιαν άνοιξη..."

Κατάσταση προγράμματος: 

Βιβλιοθήκη: 

Θεματικές κατηγορίες: