Όλα τα Νέα


Διάθεση ηλεκτρονικών βιβλίων από το SCOAP3 Books Initiative

Περιγραφή: 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών συμμετέχει και υποστηρίζει την πρωτοβουλία του SCOAP3 Books Initiative για τη μετατροπή βασικών και σημαντικών βιβλίων σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τα τέσσερα πρώτα βιβλία του εκδοτικού οίκου World Scientific διατίθενται ήδη ανοικτά με άδειες CC-BY, για τα οποία μπορείτε να δείτε τις σχετικές λεπτομέρειες παρακάτω:

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Σεπτέμβριος 21, 2021

IEEE Authorship and Open Access Symposium (September 29 @ 4:00 pm - 5:30 pm)

Περιγραφή: 

H IEEE προσκαλεί συγγραφείς και ερευνητές/τριες στην παρακολούθηση του διαδικτυακού σεμιναρίου “IEEE Authorship and Open Access Symposium: Best Practices to Get Published to Increase the Exposure and Impact of Your Research,” για την ενημέρωση τους ως προς τις καλές πρακτικές στην προετοιμασία μιας εργασίας, στη διαδικασία υποβολής αυτής σε περιοδικά και συμβουλές σχετικά με το πώς να επιτευχθεί η δημοσίευση της εργασίας. Θα αναφερθούν επίσης όλες οι διαθέσιμες επιλογές δημοσίευσης σε καθεστώς ΑΠ που υποστηρίζει το IEEE.

Συγκεκριμένα, τα βασικότερα θέματα που θα συζητηθούν, είναι:

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Σεπτέμβριος 21, 2021

EOSC FUTURE: Πρόσκληση σε ερευνητές για συμμετοχή σε δράσεις του EOSC

Περιγραφή: 

Το EOSC Future προσκαλεί ερευνητές/τριες και ενδιαφερόμενους/ες από όλα τα επιστημονικά πεδία να λάβουν μέρος στην κοινότητα χρηστών (EOSC Future User Group) που αναπτύσσει προκειμένου να υποστηρίξει τον συμμετοχικό σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης (European Open Science Cloud - EOSC).

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 9, 2021

Δοκιμαστική πρόσβαση στην υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρονικών πηγών RapidILL

Περιγραφή: 

Σας ενημερώνουμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να αποκτήσει 15μερη δοκιμαστική πρόσβαση στην Υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρονικών πηγών RapidILL, η οποία εξασφαλίζει την ταχύτατη (το αργότερο εντός 11 ωρών) αποστολή του αιτούμενου ηλεκτρονικού επιστημονικού άρθρου ή κεφαλαίου βιβλίων από την Βιβλιοθήκη προέλευσης, στην βιβλιοθήκη που υποβάλλει το αίτημα διαδανεισμού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τετάρτη, Ιούλιος 7, 2021

Κύκλος Σεμιναρίων OpenAIRE 4 COVID: "Φέρε τα δεδομένα σου!" - Ανωνυμοποίηση

Περιγραφή: 

Φέρε τα δεδομένα σου και μάθε πως να τα ανωνυμοποιήσεις αποτελεσματικά με το Amnesia!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Παρασκευή, Ιούνιος 25, 2021

Εκδήλωση για τους νέους ερευνητές "Research Interactions 2021"

Περιγραφή: 

Ο εκδοτικός οίκος Wiley σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Research Interactions 2021”, η οποία αφορά τους νέους ερευνητές και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου 2021, από τις 15:00 έως 19:00 (ώρα Ελλάδος), και τις δύο μέρες.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Ιούνιος 15, 2021

Πρόσκληση σε διαδικτυακό workshop με θέμα «Δυνατότητες και εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ArcGIS»

Περιγραφή: 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που λειτουργεί την Υποδομή Χωρικών Δεδομένων σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας, σας προσκαλεί σε διαδικτυακό workshop με θέμα «Δυνατότητες και εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ArcGIS» την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00-15:00, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Τρίτη, Ιούνιος 8, 2021

Συντήρηση πλατφόρμας ηλεκτρονικών βιβλίων ProQuest Ebook Central Academic Complete

Περιγραφή: 

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 από τις 17:00 έως τις 1:00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ η πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων ProQuest Ebook Central Academic Complete δεν θα είναι διαθέσιμη για λόγους συντήρησης.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Πέμπτη, Ιούνιος 3, 2021

Νέα εργαλεία για την Ανοικτή Πρόσβαση

Περιγραφή: 

Εκ μέρους της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ανέπτυξε δύο υποστηρικτικά εργαλεία για τους ερευνητές που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης του Συνδέσμου κατά το παράδειγμα της υπηρεσίας Publisher Deals των ολλανδικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, βλ. https://www.openaccess.nl/en/in-the-netherlands/publisher-deals

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Πέμπτη, Ιούνιος 3, 2021

Άρση αναστολής λειτουργίας των Παραρτημάτων της Βιβλιοθήκης

Περιγραφή: 

Εκ μέρους της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αίρεται από σήμερα, 24/5/2021, η αναστολή λειτουργίας των Παραρτημάτων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου δυνάμει της υπ΄αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950/21.05.2021 ΚΥΑ, με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.» (ΦΕΚ 2141/Β/22.05.2021).

Ημερομηνία δημοσίευσης: 

Δευτέρα, Μάιος 24, 2021

Σελίδες